top of page

Behandelingen

Eerste kennismaking + Ontspanningsmassage

Gedurende de eerste afspraak bespreken wij jouw hulpvraag. Aansluitend zal ik de voeten beoordelen en krijg je een ontspanningsmassage. Voor deze eerste behandeling reserveer ik anderhalf uur.

Analysebehandeling

De tweede behandeling is altijd een analysebehandeling, waarbij alle reflexzones zullen worden afgetast (tenzij hiervoor een contra-indicatie geldt). Dit levert mij aanvullende informatie op die van belang kan zijn voor het behandeltraject.

Op basis van de bevindingen van het eerste en tweede consult zal een behandelplan worden opgesteld.

Behandeltraject

Een behandeltraject bestaat (naast de eerste twee consulten) gemiddeld uit 6 tot 8 behandelingen.

Als het een makkelijk aan te pakken klacht betreft, kan dit uiteraard korter zijn, maar als het een chronische aandoening betreft kan dit zelfs langer zijn. Vaak is een bepaald ziektebeeld er 'langzaam ingeslopen' en al jaren aanwezig. In dat geval is er tijd nodig om dit proces om te keren.

Chronische stress + Burn-out

Inmiddels is het wel bekend dat langdurige stress als oorzaak van allerlei fysieke en mentale klachten valt terug te voeren. Als de druk langere tijd te hoog is, ligt een burn-out op de loer. Doordat de massages de aanmaak van 'goede' hormonen, zoals oxytocine en endorfine, stimuleren, geef je het lichaam de kans om tot rust te komen en de aanmaak van cortisol (het hormoon dat bij aanhoudende stress overmatig wordt afgegeven) terug te dringen en kunnen oververmoeidheid of burn-out worden voorkomen.

 

Wanneer er reeds sprake is van een burn-out, kunnen de behandelingen een aanvullende ondersteuning bieden, naast de reguliere behandelingen en het herstel sneller laten verlopen.

Alleen ontspanningsmassage

Wanneer je geen behoefte hebt aan de therapeutische aspecten van de behandeling, kun je uiteraard ook terecht voor losse behandelingen. Een op zichzelf staande massage kan al veel goed doen. Daar zou je bijvoorbeeld aan kunnen denken wanneer je gewoon graag even tot rust komt, in het vaak drukke dagelijkse bestaan. 

Tijdens de behandelingen maak ik regelmatig gebruik van etherische oliën. Deze versterken het effect van de behandeling, hebben veelal op zichzelf staande positieve effecten en zorgen voor een fijne ambiance.

Wandelvierdaagse Alkmaar

Wandelvierdaagse Alkmaar

Buddha Guardian

Buddha Guardian

In Gesprek

In Gesprek

Be Safe

Be Safe

Nog eens Elementen

Nog eens Elementen

Behandelingen
Preventief

NIET ALLEEN BIJ KLACHTEN

Juist preventief kunnen

de behandelingen zeer

doeltreffend zijn!

Preventief

Binnen de Oosterse cultuur is het heel gebruikelijk om een bezoekje te brengen aan de voetreflexzonetherapeut. Voor hen is dat hetzelfde als wanneer wij bijvoorbeeld twee keer per jaar ons gebit laten controleren door de tandarts en vervolgens naar de mondhygiënist(e) gaan om de puntjes van de verzorging op de i te zetten. Van verschillende mensen heb ik ook gehoord dat zij, in een reis naar bijvoorbeeld China, ook eens een bezoekje aan een dergelijke therapeut hebben gebracht. Dat hoorde er bij wijze van spreken gewoon bij.

 

Mij lijkt het een goed streven om dat in het Westen ook in te voeren... De behandeling van de reflexzones versterkt de ontgiftende werking, die van nature reeds in de mens aanwezig is. Je kunt je misschien voorstellen dat voorkomen nog altijd beter is dan genezen!

 

Tegenwoordig is het binnen een groot aantal bedrijven al ingeburgerd, dat er een vaste masseur is aangesteld die op gezette tijden de werknemers van het bedrijf behandelt. Ook voetreflexzonemassage zou hiervoor heel goed in te zetten zijn. In Denemarken maakt men hier bijvoorbeeld al op grote schaal gebruik van.

 

Diverse, werkgerelateerde, klachten kunnen ook preventief worden aangepakt. Denk aan bijvoorbeeld RSI of rugklachten door een langdurig eenzijdige werkhouding. Maar ook is het een mooi signaal van de werkgever naar de werknemer, dat hem/haar een heerlijke behandeling wordt gegund, waarna hij of zij er weer even tegenaan kan.

 

Mocht je geïnteresseerd zijn in preventieve behandeling, privé of zakelijk, ben je ook van harte welkom!

Tarieven

Welkom 3.png
Intake + massage*
70 / 90 minuten

€ 70,00

Klaproos.png
Ontspannings
massage
ca. 30 minuten

€ 30,00

flower feet.png
Analysemassage*
70 / 90 minuten

€ 70,00

Relax.png
Kadobon

Zelf aan te geven

voetmassage.jpg
Voetreflexzone
therapie*
60 minuten

€ 55,00

essential oils.jpg
Oliemengsel
met etherische
olie naar keuze

vanaf € 7,50

Een behandeling is opgebouwd uit een gesprek en de massage. De tijdsduur van de gehele behandeling varieert van 30 tot 90 minuten, de massage op zich duurt echter 25 tot maximaal 45 minuten.

Vergoeding

Ik heb er voor gekozen om mij per januari 2023 niet meer aan te sluiten bij een beroepsvereniging. Op die manier kan ik meer tijd en energie steken in de behandelingen zelf en ben ik minder tijd kwijt aan alle bijkomende administratieve taken. Dit betekent wel dat de behandelingen niet meer in aanmerking komen voor vergoeding door de zorgverzekeraars.

Huishoudelijke mededelingen

Vanuit hygiënisch oogpunt, vraag ik je om zelf een tweetal handdoeken (geen badlakens of gastendoekjes...) mee te nemen, waarmee ik de voeten kan inpakken.

 

Betaling dient contant en graag zoveel mogelijk gepast te geschieden. Er is geen pinapparaat aanwezig.

 

Een gemaakte afspraak kan tot 24 uur voor aanvang worden afgezegd. Dit kan telefonisch of per mail.

Wanneer een afspraak niet tijdig wordt afgezegd, zal het gemiste consult in rekening worden gebracht.

Tarieven
bottom of page